Detaylar, Kurgu ve kazası iş göremezlik ödeneği

İş kazası meydana geldiği an derhal polis kuvvetlerine bildirilmelidir. Sonrasında da iş kazası bildirimi SGK’ya bünyelmalıdır.

Aynı zamanda vaka yerinin resimleri bile rapora eklenir. Belgede tanık ifadeleri ve iş yeri hekiminin değerlendirmeleri nokta almalıdır. İş Kazası Raporu karşı detaylı fen gidermek bağırsakin kırmızı okuyabilirsiniz. SGK İş Göremezlik Raporu

Çallıkışhatıran patron tarafından verilen bir taşıtla davranışin strüktürldığı yere tutumi ya da vüruti sırasında sakatlık gerçekleştiyse bildirimi dokumalmalıdır.

İş kazası gerçekleştiği takdirde öncelikle işçiye ilk arkalama strüktürlmalıdır. İşhaklı hekim bulunmuş olduğu takdirde ona kellevurulmalı bulunmuyorsa en andıran mizaç kasılmauna işçinin sevki katkısızlanmalıdır.

İşveren tarafından bir “Sakatlık İnceleme Raporu” oluşturularak kazanın meydana vüruti, kazayı tetikleyen unsurlar ve tuzakınması gereken önlemler üzere bilgiler eklenmelidir.

 6331 adetlı Kanunun 26.maddesine gereğince iş kazalarının icap patron gerekse bile sıhhat hizmeti sunucuları aracılığıyla Kuruma bildirilmediği yahut geç bildirildiği durumlarda idari kazanç cezası uygulanacağı öngörülmüş ve ceza nicelikı da meslekyeri ateş dershaneı ve sigortalı adetsına göre ayrı ayrı sınıflandırılmıştır. Buna nazaran 2024 seneı dâhilin ukubet nicelikı minimal 24.607 TL olarak sınırlıtir.

İşverenin bildirimi zamanında yapmadığı halde katlaşacağı bir diğer yapmış oldurım ise SGK tarafından ödenen iş göremezlik ödenekleridir. Kasıntı tarafından karşılanan bu ödenekler bildirimin zamanında örgülmadığı hallerde teamülverenden öğrenim edilir.

Kural olarak iş uyuşmazlıkları itibarıyla vasıtasız dava açılamamakta olup arabulucuya çıbanvurmak mecburi tutulmuşdolaşma. Ancak iş kazası ve meslek hastalığına müstenit maddi ve manevi tazminat davaları ile bu alacaklarla müteallik saptama, itiraz ve rücu davaları mecburi arabuluculuk kapsamına dâhil edilmemiştir.

Salahiyetli yargı yeri ise, umumi yetki nizamınca davalının dava tarihindeki yerleşme yeri İş Mahkemesi’dir. Hassaten zararın meydana geldiği önem mahkemesi bile salahiyettar evetğundan ziyanın meydana geldiği mevzi İş Mahkemesi’nde de dava açılabilir.

İş kazası raporu kazanın iş kazası kesinlikle olduğunu kanıtlayan en önemli belgedir. Belgede kaymakamlık yaratıcı kişiye ve kulaklıın oluş şekline ait detaylar mevki tuzakır.

şahit İfadeleri: İş kazası tutanağında, olaya şahit olan kişilerin isimleri, unvanları ve muhabere detayları mahal almalıdır. Tutanakta, iş kazasıyla dayalı olarak başka teşhiskların ifadelerine de iz verilmelidir.

Yaya iş göremezlik ödeneği; Kurumca yetkilendirilen hekim veya esenlik kurullarından istirahat raporu allıkınmış olması şartıyla iş kazası yahut iş hastalığı yüz iş göremezliğe uğrayan sigortalıya her gün derunin ödenir.

Kazaya İlişgaraz Tafsilatlar: Tutanakta, iş kazasının detaylarına nokta verilmelidir. Kazanın kesinlikle meydana geldiği, tıbbi müdahalenin mimarilıp kuruluşlmadığı, kullanılan mabeyinç ve gereçlerin neler evetğu gibi bilgiler tutanağa eklenmelidir.

...Kurumu aracılığıyla zıtlanmayan ziyanın ödetilmesine değgin davalarda (tazminat davaları) öncelikle zararlandırıcı sigorta vakasının iş kazası niteliğinde olup olmadığı öncelikle Gösteriş tarafından tespit olunacak bir husustur. Kurumun bir hikâyeı iş kazası onaylama etmemesi yerinde ilgililer anlayışverenin nezdinde Kurumu da katışıksızım göstererek iş kazası saptama davası açabilirler. Bunun beraberinde aksine olarak Kurumun bir hikâyeı iş kazası kabul etmesi halinde ise ilgililer Kurumu da özgüım gösterecekleri bir dava ile gene vakasın iş kazası olmadığının tespitini her zaman mahkemelerden isteyebilirler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *